Onze Menukaart

Geniet van de authentieke smaken uit onze Noordzee, met de heerlijke visgerechten van De Kopernunne in St. Pieters-Kapelle (Middelkerke). Probeer ook zeker onze suggesties – altijd dagvers, altijd boordevol smaak en aroma.

Reserveer nu online

Aangezien alle onze gerechten vers in huis gemaakt worden zijn we genoodzaakt om een beperkte menukaart te hanteren. Deze wordt op regelmatige basis vernieuwd of aangevuld met dag suggesties in het restaurant zelf.

Kerst- en nieuwjaarsdag Menu

Eindejaars amuses met glaasje Cava
***
Bladerdeegje met verse Noordzeekrab
***
Garnalen bisque
***
Kalkoenrollade met Vlaamse ratatouille
OF
Op vel gebakken kabeljauwhaasje*
***
Dessertbordje en koffie

  54€/pp met aperitief en koffie

*indien vers aangevoerd, anders is het een gelijkwaardig alternatief.

Kerst- & oudejaarsavond

Eindejaars amuses met glaasje Cava
***
Buffet van de zee
***
Garnalen bisque
***
Kalkoenrollade met Vlaamse ratatouille
OF
Op vel gebakken kabeljauwhaasje*
***
Dessertbordje en koffie

  65€/pp met aperitief, koffie en glaasje cava om middernacht

*indien vers aangevoerd, anders is het een gelijkwaardig alternatief.

Keuzemenu

Garnaalkroketten OF Kaaskroketten OF Streekpaté
***
Vispanne OF Bouilabaisse OF Varkenswangetjes
***
Irish Coffee OF Dessert van de chef

Voorgerechten

Huisgemaakte kaaskroketten van meerdere streekkazen
Duo van in huis gerookte zalm en heilbot
Streekpaté, slaatje, konfijt en garnituur
Huisgemaakte garnaalkroketten (2 stuks)

Visgerechten

Assortiment (3 stuks) van gebakken vis
Bouillabaisse “De kopernunne” met verse vis, schaal- en schelpdieren
In huis gemaakte garnaalkroketten (3 stuks)
Vispannetje met verse vis, zeevruchten & schaaldieren
Gegrilde kreeft met zeewierboter
Kreeft Belle-Vue
Bouillabaisse Royal, met een halve kreeft per persoon

Vleesgerechten

Varkens Côte à l’os ‘Glorius” met sausje en groenten van de chef
Varkenswangetjes met sausje van pruimenconfituur uit eigen boomgaard en Sint-Bernardusbier

 

Onze specialiteiten

Cataplana

Portugees stoofgerecht met pijlinktvis, schelpdieren, schaaldieren, uien, tomaat & chorizo.
Ook met een halve kreeft/pp te verkrijgen.

Plateau “Fruits de la Mer”

Krabbepoten, wulloks, kreukels, grijze garnalen, roze garnalen, mesheften, palourdes, oesters, langoustines, zeewierslaatje, kokkels, … Kreeft en/of krab
Vanaf 2 personen – enkel op reservatie (zonder kreeft of krab, dit is aan dagprijs)

Het Nunnebloempje

In samenwerking met ’t Dischhof uit Keiem, hebben wij ons eigen kaasje ontwikkeld, het “Nunnebloempje” een kaasje waarin zeesla is verwerkt, zacht van smaak en romig van structuur.

Te verkrijgen in De Kopernunne en later bij ’t Dischhof.

Ook steeds verse kreeft en oesters bij ons te verkrijgen!

Afhaalmenu voor kerst en eindejaar

 

Fruit-De-La-Mer met halve kreeft, oesters, garnalen, langoustines… (ook verkrijgbaar met halve krab tegen meerprijs) 36€/pp
Tomate Crevette VG 11€ – HG 16€
Garnalenbisque 6€/pp
Feestelijk vispannetje 20€
In huis gerookte zalm, gesneden 3,8€/100gr
Garnaalkroketten 3€/stuk
Trio van garnaal/kaas/hesp (amuse) 6€/6 stuks
Picon v/h huis 12€/0,5L

 

Bestellen kan tot 28 december via mail of telefoon met vermelding van naam, telefoonnummer en datum en uur van afhaling. (niet op donderdag)

Er is steeds een suggestie-menu te verkrijgen.

Bij allergenen passen we graag onze menu aan. Er is ook een uitgebreide dessertkaart.