Onze certificaties

De kopernunne zorgt voor duurzaam, ecologisch verantwoorde voeding op uw bord
Contacteer ons restaurantBekijk onze menukaart

Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten in alle stadia van de productie, verwerking en distributie die onder hun beheer vallen:

  • voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid;
  • voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake kwaliteit van zijn producten, waarvoor het FAVV bevoegd is;
  • voldoen aan de voorschriften inzake traceerbaarheid

Wereldwijd gaat een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Voedselverlies komt voor in elke schakel van de keten, van de productie tot en met de consument. Het betekent een economisch verlies omdat het gelijk staat aan het verlies van hoogwaardige en schaarser wordende grondstoffen. Daarnaast heeft het weggooien van voedsel een negatieve impact op het milieu. Je gooit niet alleen geld weg, maar ook de energie die in teelt, verwerking, verpakking, koeling en transport is gestoken. De preventie van voedselverlies draagt bij tot duurzaamheid.

Grote en kleine adressen koesteren de culinaire schatten van de streek.  Meer nog : chefs brengen graag een ode aan hun regio.  Kortom : Het Lekkere Westen is ideaal voor een midweek of lekker weekendje weg.

We moeten leren eten wat de visser vangt, niet enkel de visser laten vissen wat wij willen eten en al de rest weggooien!